Erik Bojničan Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Do Hlohovca sa po zime vrátili Farmárske trhy

Ľudia v Hlohovci mali dnes prvýkrát v tomto roku možnosť vybrať sa na Farmárske trhy. Zabrať dostali všetky zmysly. Veď sa presvedčte sami.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Do Hlohovca sa po zime vrátili Farmárske trhy
22
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V Hlohovci to počas utorka 14. marca dýchalo tou pravou trhovou atmosférou. Farmárske trhy sa v tomto roku konali v našom meste prvý raz. Stánky prilákali mnohých ľudí.

U predajcov boli vidieť najrôznejšie druhy tovaru, od domácich zabíjačkových špecialít, cez zeleninu a ovocie, bylinky, kvety, korenie až po ručne robené výrobky či rôzne druhy vín. Návštevníci väčšinou neodchádzali s prázdnymi rukami.

„Chystala som sa sem hlavne kvôli koreniu. S takým veru rada varím. Hlavne polievky a šaláty sú s ním výborné,“ prezradila nám jedna z nakupujúcich. Stánok s korením veru lákal svojou farebnosťou aj vôňami. Francúzske bylinky, grécky gyros či slovenská údená paprika zaujali nie len gazdinky.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Na trhy zavítala aj mladá mamička z Hlohovca. „Neprišla som kúpiť nič konkrétne. Skôr so zvedavosti v rámci prechádzky s dcérkou. Ale hneď mi do oka padli sladké koláče, tak nejaké kúpim domov,“ povedala. Ako ďalej prezradila, radosť si spraví aj kvietkami. „Už je jar a aspoň nejaký kvietok musí byť doma stále,“ vysvetlila nám.

Na trhoch si na svoje prišli aj ľudia s maškrtnými jazýčkami. My sme sa zastavili pri stánku s Valaškými frgálmi. Ako sme sa dozvedeli, jedná sa o produkt s chráneným zemepisným označením ako chránený výrobok regiónu Valašsko. Od nepamäti sa piekli pri slávnostiach, akými sú napríklad svadby. Kedysi sa robili len základné príchute, ako tvarohový, hruškový či makový. Teraz už sa robia všelijaké druhy.

Ak ste Farmárske trhy nestihli, možnosť budete mať už čoskoro. Ďalšie trhy sa budú konať v utorok 4. apríla 2017 na Námestí svätého Michala.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť atmosféru prvých tohtoročných Farmárskych trhov v Hlohovci.

Našim OBJEKTÍVOM: Hlohovec opäť privítal Farmárske trhy
22
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM