Erik Bojničan Správy

FOTO a VIDEO z demonštrácie učiteľov v Hlohovci: Kedy by sa malo na základkách opäť začať učiť?

Demonštrácia nespokojných učiteľov prebiehala na Námestí sv. Michala v Hlohovci. Čo je nové a od kedy budú hlohovecké základné školy fungovať normálne?

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO z demonštrácie učiteľov v Hlohovci: Kedy by sa malo na základkách opäť začať učiť?
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

V utorok 2. februára 2016 sa o 16:30 hodine začala demonštrácia nespokojných učiteľov na Štefánikovej ulici, kde sa zhromaždili davy nielen z učiteľských radov. Nechýbali zvončeky, rapkáče a transparenty ako „Vráťme úctu vzdelaniu“, „Štrajkujúci učiteľ je zúfalý učiteľ“, ktoré hovorili za všetko.

Štrajk naďalej pokračuje

Žiaci základných škôl, ktoré vstúpili do štrajku, ostali od pondelka 25. januára doma. Štrajku sa účastnia ZŠ na ulici M.R. Štefánika, ZŠ na Podzámskej ulici a ZŠ sv. Jozefa na Pribinovej ulici.

Podľa webov hlohoveckých základných škôl sa situácia ohľadom neobmedzeného štrajku v našom meste od minulého pondelka príliš nezmenila. Na mnohých figurujú oznamy, ktoré upozorňujú rodičov, aby weby škôl sledovali, v prípade ak nastane nejaká zmena.

Krízový režim

Ako uvádza na svojom webe ZŠ sv. Jozefa, vzhľadom na to, že pedagogickí a odborní zamestnanci pokračujú v štrajku i od 1.2.2016, vedenie školy nevie zabezpečiť vyučovanie a od 2.2.2016 poskytuje deťom 1. – 4. ročníka v rámci krízového režimu náhradný program s pedagogickým dozorom.

ZŠ na Podzámskej ulici informuje prostredníctvom svojej stránky o tom, že od dnešného dňa (3. februára) funguje vyučovanie na 1. stupni (1.-4– roč.) podľa rozvrhu tried, pričom v prípade zníženého počtu žiakov v triedach budú žiaci rozdelení do tried v ročníku.

Na ZŠ na ulici M.R. Štefánika je situácia podobná. „Pedagogickí zamestnanci našej školy naďalej zotrvávajú v štrajku, v škole sa nevyučuje,“ stojí vo vyhlásení riaditeľa Miloša Škrabáka.

ZÁBERY z protestného zhromaždenia v Hlohovci
3
Galéria
ZÁBERY z protestného zhromaždenia v Hlohovci
29
Galéria
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM