Erik Bojničan Rôzne

Folkloristi zo Šulekova s krásnym úspechom: V celoslovenskej súťaži skončili medzi najlepšími!

Karmina po zabíjačke folklórnej skupiny Šulekovo u poroty bodovala. V celoslovenskej súťaži folkloristi skončili medzi najlepšími.

Ilustračný obrázok k článku Folkloristi zo Šulekova s krásnym úspechom: V celoslovenskej súťaži skončili medzi najlepšími!
Zdroj: Dnes24.sk

Folklórna skupina Šulekovo z Hlohovca v prvý októbrový víkend súťažila na celoštátnej postupovej súťaži a prehliadke folklórnych skupín s názvom Nositelia tradícií 2015. Folkloristi spracovali zabíjačkovú tému. Pásmo malo názov „Karmina po zabíjačke“. Odborná porota zaradila šulekovskú folklórnu skupinu do strieborného pásma.

Jediní z Hlohovca aj kraja

Do celoštátneho kola sa dostali postupom z krajskej súťažnej prehliadky, ktorá sa konala v máji tohto roku v Zavare. Ako jediný kolektív reprezentovali mesto Hlohovec a aj celý Trnavský samosprávny kraj.

Odborná porota vysoko ohodnotila profesionálnu úroveň vystúpení folklórnych súborov a označila Folklórnu skupina Šulekovo z Hlohovca za jednu z najlepších na Slovensku.

Súťažná prehliadka sa konala v Dolnej Súči. Vyhlasovateľom a odborným garantom súťaže, ktorej cieľom je okrem iného predstaviť výsledky práce folklórnych skupín, smerujúce k oživovaniu miestnych tradícií a k ich opätovnému uvádzaniu do života dedinského spoločenstva, je Národné osvetové centrum. Súťaže sa zúčastnilo deväť folklórnych skupín z celej republiky.

Foto: Mesto Hlohovec

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM