Zuzana Jakubičková Kultúra

Filmové spracovanie románu Bedári už tento víkend v kine Úsmev

Vychutnajte si aj tento víkend filmové lahôdky v podaní skvelých hercov.

Ilustračný obrázok k článku Filmové spracovanie románu Bedári už tento víkend v kine Úsmev
Foto: Zuzana Jakubičková

Sinister

piatok 9. mája o 18:00 a 20:00 h
110 min./ Vstupné : 2,00 € /Uvádza Continental/MP od 15 r. USA/ČD

Našinec sa pýta: to už fakt v Hollywoode nevedia urobiť poriadny horor? Ellison (Ethan Hawke) je autor detektívok a píše o brutálnych zločinoch. Teraz sa sťahuje so svojou celou rodinou do opusteného baráku s veľkým potenciálom na novinku. Minulej rodine sa tu stratila dcérka a potom sa celá família obesila. Taká záhada je fantastický námet, treba ho preskúmať. Nie je nič lepšie, ako byť na mieste činu po celý čas a podniknúť súkromné pátranie. Objaviť škatuľu so záhadnými filmami, ktoré zaznamenávajú niekoľko brutálnych vrážd v rôznych časových obdobiach. Jediné, čo ich spája, je séria bizarných symbolov a zvláštny úkaz. Možno duch?

Nepozvaní hostia

piatok 10. mája o 18:00 a 20:00 h 90 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Bonton Film/ MP od 12 r. Poľsko,USA/ČD

Vojnová dráma z doby druhé svetovej vojny zachytáva odboj mladých poľských vlastencov proti okupantom. Na postave Stacha, vedúceho ilegálnej skupiny Doroty, Jaši a ďalších sledujeme hľadanie odbojovej cesty, omylov i nekompromisných postojov, s ktorými sa mladí ľudia postavia neohrozene proti fašistom. Smrť kamarátov ich iba posilní v ich spravodlivom boji.

Alfa a Omega

sobota 11., nedeľa 12. mája o 15:00 h
88 min./ Vstupné 1,50 €/ Uvádza Continental/ MP USA, India / ČD

Čo nám nemôže chýbať- predsa správne dobrodružstvo na ceste? Stopovanie, naskakovanie do rozbehnutých nákladiakov, rozhnevané medvede, pichľavé dikobrazy nebo stretnutie s husou golfistkou a káčerom coby nosičom palice. Len sa spýtajte Kate a Humphrey! Sú to dva vlci z jednej svorky. No s poriadnymi rozdiely. Kate je z rodu Alfa a jej otec je jeden z vodcov svorky. Mladá vlčia dáma sa musí chovať podľa toho – vznešene a zodpovedne. Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na najnižšej priečke hierarchie. Čo mu umožňuje byť absolútne slobodný – trávi celé dny s kamarátmi a baví sa. Nuž určite sa poďte pozrieť ako to všetko bude.

Bedári

sobota 11., nedeľa 12. mája o 17:00 a 20:00 h
157 min./ Vstupné 3,00 €/ Uvádza Bonton Film/ MP od 12 r. VB / ČD

Filmové spracovanie románu Victora Huga Najväčší muzikálový fenomén súčasnosti. Na celom svete ho videlo v 42 krajinách – v 21 jazykoch vyše 60 ooo nadšených divákov. Veľkého galejníka Jeana Valjeana prepustia z väzenia. No za chrbtom má neustále večný tieň – inšpektora Javerta, ktorý má svoju predstavu, že zlodej zostane zlodejom. Lenže Valjeanovi sa podarí unikať tejto zásade. Ba dokonca sa stáva starosta – začína žiť pod zmenenou identitou, stane sa z neho ctihodný občan. Po smrti chudobnej továrenskej robotníčky, ktorú si kladie za vinu sa ujme jej dcéry Cosetty. Spoločne s ňou uniká pred zákonom do anonymity francúzskej metropoly. No a prežitie celého nádherného deja necháme na Vás, aby ste si ho prišli vychutnať do nášho kina ÚSMEV Hlohovec.

Ukážky filmov 9.5.2013
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM