Erik Bojničan Kultúra

Filmová nádielka v hlohoveckom kine: Na aké filmy si môžete zájsť medzi sviatkami?

Obdobie medzi sviatkami sa bude v kine Úsmev v Hlohovci niesť v znamení bohatej filmovej nádielky. Chystajú sa tieto premietania.

Ilustračný obrázok k článku Filmová nádielka v hlohoveckom kine: Na aké filmy si môžete zájsť medzi sviatkami?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Za filmovým vyžitím netreba v období medzi sviatkami chodiť ďaleko. Kino Úsmev v Hlohovci bude od utorka 27. decembra do piatku 30. decembra premietať každý deň a to hneď dva filmy. Tu je zoznam filmov, na ktoré sa môžete tešiť:

Traja psí mušketieri

27. december o 17.00 hod.

Keď sa pár zlodejov vkradne do domu a ukradnú vianočné darčeky a všetku výzdobu, musia sa traja statoční psí priatelia Hafos, Aportos a Azoramis vydať na cestu a vyňuchať spôsob, ako zachrániť pokojné a šťastné Vianoce.

Červený kapitán

27. december o 19.00 hod.

Je rok 1992 a Československo sa rozpadáva. Detektív Krauz z Oddelenia vrážd sa dostáva k prípadu umučeného kostolníka. Jeho smrť mala ostať tajomstvom, ale klinec zatlčený v lebke núti Krauza pátrať aj napriek všetkým varovaniam. Pravdu o prepojení ŠtB a Cirkvi svätej môže priniesť len muž prezývaný Červený kapitán. Stretnutie s týmto „expertom na finálne výsluchy" ale málokto prežije…

Frostyho zimné radovánky

28. december o 17.00 hod.

Okúzľujúci animovaný príbeh o tom, ako sa snehuliak vrátil k deťom do malého mestečka a priniesol im zimu plnú zábavy a hier. Keď príde večer, cíti sa osamelý a tak mu vďačné deti postavia krásnu snehuliačku. Jack Frost žiarli na pozornosť, ktorú snehuliakovi všetci venujú a preto rozpúta snehovú búrku a zoberie Frostymu jeho kúzelný oživujúci klobúk.

Temné kúty

28. december o 19.00 hod.

Film rozpráva príbeh Libby Dayovej, ktorá bola v detstve svedkom vraždy svojej rodiny. V následnom procese svedčila proti svojmu bratovi, ktorý bol uznaný vinným. O dvadsaťpäť rokov neskôr sa proti Libby postaví skupina zaoberajúca sa prešetrovaním známych zločinov a donúti ju znovu oživiť spomienky na osudný deň a vziať v pochybnosti veci, ktoré počas tragickej noci videla.

Robinson Crusoe

29. december o 17.00 hod.

Na malom exotickom ostrove si žije sebaistý papagáj Utorok so svojimi zvieracími kamarátmi ako v raji. Aj napriek tomu Utorok neprestajne sníva o tom, ako objaví svet. Po prudkej búrke nájde Utorok na pláži podivné stvorenie: Robinsona Crusoa. Utorok okamžite vidí Crusoa ako svoju letenku z ostrova, aby mohol preskúmať nové krajiny. Crusoe čoskoro zistí, že kľúčom k prežitiu na opustenom ostrove je práve pomoc Utorka a jeho kamarátov. Dorozumieť sa s nimi však vôbec nie je jednoduché, pretože zvieratá nehovoria ľudskou rečou.

Carmina Burana

29. december o 19.00 hod.

Francúzsky režisér Jean-Pierre Ponnelle natočil obrazovú adaptáciu hudobnej skladby Carla Orffa. Carmina Burana je suita zhudobnených textov potulných stredovekých hudobníkov. Prvá časť ospevuje prírodu a jar, druhá víno, tretia lásku. V úvode a na záver je ospevovaná šťastena – najznámejšia časť skladby.

Malý princ

30. december o 17.00 hod.

Celovečerný animovaný film podľa svetoznámeho a kultového diela Antoina de Saint-Exupéryho Malý princ. V centre príbehu je dievčatko, ktoré už od detstva vychováva a pripravuje na seriózny a dospelý svet jej ambiciózna mama. Jej každodenné úsilie bez povolenia naruší excentrický a dobrosrdečný sused, letec. Ten predstaví svojej novej malej priateľke doteraz nepoznaný svet, v ktorom nie je nič nemožné.

Kolónia

30. decembero 19.00 hod.

Film je o mladom nemeckom páre Lene a Danielovi, ktorý sa nachádza v Chille v dobe vojenského prevratu v roku 1973. Lena a Daniel sú rozdelení, keď Daniela zatkne a odvedie súkromná polícia generála a neskôr tiež chilského dikátora Augusta Pinocheta. Lena sa za Danielom vydá a vypátra ho na juhu krajiny v uzavretej oblasti menom Colonia Dignidad…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM