Erik Bojničan Kultúra

Ešte nemáte plány na vytúžený víkend? PREHĽAD, čo sa dá zažiť v Hlohovci

Hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho víkendu? Nemusíte cestovať ďaleko. Viacero príležitostí ako stráviť víkend sa ponúka aj v našom meste. Prinášame vám niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Ešte nemáte plány na vytúžený víkend? PREHĽAD, čo sa dá zažiť v Hlohovci
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Klenoty trinástej komnaty – depozit 16

piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Azda už každý Hlohovčan bol raz v živote vo Vlastivednom múzeu. Isté ale je, že tieto exponáty ešte nevidel skoro nik! Viac o výstave si môžete prečítať v článku: Výnimočná výstava v Hlohovci: Múzeum otvára jednu zo svojich trinástych komnát!

Cesta hore

Piatok 6. máj o 20:00, Kino Úsmev

Najúspešnejší český dokumentárny film roku 2015, ktorý rozpráva príbeh o tvrdohlavosti, o zdolávaní vlastných a obecne ľudských limitov, ale tiež o kompromisoch a cene, ktorá sa platí za mimoriadne osobné výkony. Radek si ako prvý Čech a len pätnásty človek na svete splnil horolezecký sen a celkom unikátne za prítomnosti kamery vystúpil na poslednú z najvyšších hôr sveta K2, ktorá mu chýbala do tzv. Koruny Himalájí. Film sa tak pre diváka stáva mimoriadnou príležitosťou absolvovať spoločne s Radkom a jeho horolezeckými priateľmi Miškou a Trávou strastiplnú cestu na osemtisícový vrchol a stať sa na malú chvíľu doslova súčasťou expedície.

Bazár (ne) potrebných vecí

Sobota 7. máj od 08:30 do 11:00, Pod Šomodou v Hlohovci (cesta k novej čističke OV)

Máte doma množstvo vecí, ktoré už nepotrebujete alebo naopak už dlho zháňate niečo čo sa nedá zohnať? Práve pre vás by mohol byť riešením Bazár (ne) potrebných vecí.

Mimoni – Detské predstavenie

Sobota 7. máj o 17:00, Kino Úsmev

Deti, zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo vlastne ti žltučkí a k zjedeniu roztomilí Mimoni dobrovoľne slúžia Gruovi, zloduchovi s veľkým Z? Odpoveď Vám prináša animovaná komédia Mimoni, ktorá z nich konečne a zaslúžene robí hlavné postavy ich vlastného príbeh. Tak nezabudnite si prísť pozrieť animovanú rodinnú komédiu na ktorú ste predsa čakali!!!

Cena slávy

Nedeľa 8. máj o 19:00, Kino Úsmev

Eddy má štyridsať a práve ho pustili z väzenia. Okrem toho, že patrí do skupiny drobných „zlodejíčkov“ nie je ničím zaujímavý. Jeho kamarát Osman býva v karavane, má múdru sedemročnú dcéru, ženu v nemocnici a žiadne peniaze, ktorými by rodinu zabezpečil. Keď Eddy v televízii uvidí reportáž o smrti Charlie Chaplina, dostane brilantný nápad, ako vyriešiť neradostné vyhliadky všetkých zúčastnených. Ale otázka je, či únos Chaplinovej rakve nie je až príliš geniálny na to, aby ho pochopil i niekto iný.

Zlatá rybka

Nedeľa 8. mája o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Divadlo zo šuflíka uvádza bábkovo – činoherné predstavenie. Zlatá rybka prináša poučenie o tom, že lakomosť a chamtivosť sa nevypláca! Je to veselé bábkovo-činoherné predstavenie, ktoré vzniklo na motívy klasickej ruskej ľudovej rozprávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM