Erik Bojničan Krimi

Dramatické momenty Hlohovci: Policajní vyjednávači nasadení do akcie!

V zúfalej situácii a v ohrození života sa v Hlohovci podľa policajtov ocitol muž (37). Do akcie boli podľa mužov zákona nasadení policajní vyjednávači.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické momenty Hlohovci: Policajní vyjednávači nasadení do akcie!
Zdroj: TASR

Policajní vyjednávači Krajského riaditeľstva PZ v Trnave boli podľa mužov zákona cez Veľkú noc nasadení do akcie. Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová, v zúfalej situácii a v ohrození života sa v sobotu, 15. 4., ocitol 37 ročný muž z Trnavského kraja.

Muž sa podľa M. Linkešovej pohyboval po rímse sedemposchodového obytného domu v Hlohovci, kde vydržal takmer štyri hodiny. „Policajní vyjednávači s celým tímom kolegov a v úzkej spolupráci so záchrannými zložkami nadviazali s mužom komunikáciu. Pri jeho záchrane bolo potrebné muža najskôr cielene vypočuť, neustále s ním udržiavať kontakt a nasmerovať ho na iné myšlienky,“ uviedla M. Linkešová, s tým, že úlohou tímu bolo pochopiť aj pohnútky osoby, predvídať jeho konanie a zvážiť možné riziká, ktoré prinášala celá situácia.

Konanie osoby, ako ďalej informovala M. Linkešová, býva v takýchto prípadoch ťažko predvídateľné a množstvo rôznych faktorov môže sťažiť alebo zmariť úspešnosť celej záchrannej akcie. „V sobotu sa nakoniec podarilo policajtom dostať muža živého a zdravého do bezpečia a odovzdať ho do rúk záchranárov,“ pokračuje policajná hovorkyňa.

Účelom krízového vyjednávania je, podľa slov M. Linkešovej, nadviazať kontakt s osobou v krízovej situácii a cestou obojstrannej komunikácie vytvoriť podmienky pre upokojenie, stabilizáciu alebo vyriešenie krízovej situácie. „Policajní vyjednávači pracujú spravidla v tíme a pri zákrokoch zohráva úlohu nielen odborné zaradenie konkrétneho policajta ale najmä jeho schopnosť získať si dôveru daného človeka,“ dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM