Rôzne

Dôležité info: Na trati Hlohovec-Leopoldov nebudú premávať vlaky

Na železničnej trati Hlohovec-Leopoldov nebudú premávať vlaky. Prečítajte si vopred dôležité informácie.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité info: Na trati Hlohovec-Leopoldov nebudú premávať vlaky
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na železničnej trati Hlohovec-Leopoldov nebudú premávať vlaky. Pre práce na rekonštrukcii železničného mosta bude najskôr od utorka 19. júla do piatka 22. júla v čase od 9. do 14. hodiny a následne od soboty 23. júla do stredy 3. augusta nonstop výluka dopravy.

Cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou. Časť osobnej dopravy bude vedená aj odklonom. Informovala o tom hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Martina Pavlíková. V danom medzistaničnom úseku sa budú realizovať opravné práce v km 23,896, súvisiace s výmenou mostníc vrátane materiálu železničného zvršku (koľajnice, dilatačné zariadenia a drobné koľajivo) a opravou existujúcej oceľovej konštrukcie mosta.

„Počas výlukovej činnosti tam bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti na 30 km/h, t. j. vlaky v úseku prác budú premávať rýchlosťou 30 km/h,“ uviedla hovorkyňa. Práce realizujú ŽSR vlastnými zamestnancami a s použitím vlastných zdrojov. Je predpoklad mierneho meškania vlakov osobnej dopravy. ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM