Erik Bojničan Správy

Dôležitá zmena na základnej škole v Hlohovci: Zoznámte sa s novými riaditeľom

Personálna zmena na základnej škole na Podzámskej ulici v Hlohovci. Povedie ju nový riaditeľ.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitá zmena na základnej škole v Hlohovci: Zoznámte sa s novými riaditeľom
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Školský rok 2017/2018 na Základnej škole na Podzámskej ulici otvorí nový riaditeľ. Ako informuje mesto Hlohovec Pavel Karas sa ujme funkcie po Eve Dudonovej, ktorá po 18 rokoch odchádza do dôchodku. Oficiálne prevezme vedenie školy 16. augusta 2017.

Pavel Karas bol podľa radnice najúspešnejším uchádzačom o pozíciu riaditeľa spomedzi troch kandidátov, ktorí sa komisii predstavili na výberovom konaní 25. júla 2017, pričom primátor mesta Miroslav Kollár súhlasil s návrhom komisie a nového riaditeľa vymenoval 27. júla.

Ako ďalej uvádza mesto, P. Karas svoje rozhodnutie kandidovať zdôvodnil takto: „Záujem o post riaditeľa na ZŠ v Hlohovci súvisí s tým, že poznám toto prostredie, je tu veľa šikovných učiteľov, takže som danú situáciu videl ako príležitosť na zmenu a podarilo sa.“

Čo škole, učiteľom a žiakom ponúka? „Do školy prichádzam s tým, že budem môcť využiť svoje doterajšie pracovné skúsenosti v náročnej práci riaditeľa školy. Chcem sa začleniť do kolektívu, stať sa jeho súčasťou a prispieť k ďalšiemu rozvoju najväčšej a najlepšej školy v okrese Hlohovec. Moje plány sú založené na akceptácii cieľov, ktoré si škola ako celok stanovila v predchádzajúcich obdobiach. V snahe zlepšovať sa chcem využiť všetko dobré, čo v škole funguje. Sú to kvalitní zamestnanci, šikovní žiaci a veľmi dobré priestorové a materiálne podmienky. Takže je na čom stavať,“ cituje nového riaditeľa radnica.

Nový riaditeľ VI. základnej školy pôsobí podľa mesta v školstve 18 rokov, začínal ako učiteľ, potom bol tri roky zástupca riaditeľa a ďalších 13 rokov bol riaditeľom Základnej školy s materskou školou Horné Otrokovce.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM