Erik Bojničan Samospráva

Dobrá správa: Hlohovčania budú za vodu platiť menej

Správa, ktorá poteší. Nasledujúce viac ako štyri roky budú platiť obyvatelia Hlohovca i miestnej časti Šulekovo nižšie platby za dodávku pitnej vody.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Hlohovčania budú za vodu platiť menej
Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodnutie o nových cenách vydal Úrad pre reguláciu sieťových odvetví koncom januára s platnosťou do 31. decembra 2021. Primátor Miroslav Kollár o tom informoval na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Keďže systém výpočtu výšky platby je zložitejší oproti predchádzajúcim rokom, Kollár ako príklad uviedol platby trojčlennej rodiny, ktorá by takto za rok mala zaplatiť zhruba o 24 eur menej. Podľa výmeru je pre odberateľov určená maximálna fixná zložka ceny podľa tarifných skupín v rozmedzí od 10 do 450 eur, maximálna variabilná zložka ceny je 0,7475 eura za m3, obe bez DPH.

V prípade ceny za odvádzanie a čistenie odpadovej vody je fixná zložka od 7 do 317 eur a variabilná 0,6102 eura za m3, bez DPH. Pokles ceny nastal podľa Kollára lacnejším nákupom vody od Trnavskej vodárenskej spoločnosti, a.s.

Hlohovčanov vodou zásobujú Vodárenské a technické služby, s.r.o., ktorých stopercentným vlastníkom je mesto Hlohovec. Spoločnosť prevádzkuje vodovodnú sieť v dĺžke 58.398 metrov a vodovodné prípojky v dĺžke 26.145 metrov. Verejná kanalizácia má dĺžku 66 951 metrov a dĺžka prípojok je 16 307 metrov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM