Rastislav Búgel Hádzaná

Do záverečného bloku prípravy pred ME devätnástka hráčov

áverečný blok prípravy pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy v Srbsku (15.-29. januára) vyplnený štyrmi testovacími zápasmi absolvuje devätnásť slovenských hádzanárov.

Tréner Zoltán Heister na pondelkový zraz do Bratislavy už zo širšieho kádra nepozval brankára Mariána Žernoviča.
Naopak k tímu sa pripojí stredná spojka Peter Kukučka i pravá spojka Daniel Valo, ktorých od koncoročného programu odstavili klubové povinnosti. Vracia sa sa michalovský krídelník Tomáš Urban – CT-vyšetrenie odhalilo, že zranenie jeho achilovky nie je vážne a nevyžiada si operáciu. Dobre napreduje aj liečenie zranenej ruky pivota Andreja Petra, ktorý si už medzi sviatkami mohol zahrať s reprezentačnými kolegami aj bowling, naopak definitívnu stopku znamená zranenie ruky pre krídelníka Miroslava Volenticsa. „Naším cieľom bude využiť štyri kvalitné zápasy a zamerať sa predovšetkým na hernú stránku nášho prejavu. Verím, že nás už ďalšie zranenia budú obchádzať,“ povedal pre TASR Heister.
Výprava po jednom pondelkovom a dvoch utorňajších tréningoch v bratislavskej Mladosti odcestuje v stredu do Veszprému na prípravný duel s domácim Maďarskom (18.15) a hneď na druhý deň sa presunie do chorvátskeho Osijeku, kde si postupne 6.-8. januára na turnaji zmeria sily so Švédskom, domácou reprezentáciou a Iránom.

Nominácia SR na záverečný blok prípravy:
brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/Nem.), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica)
pivoti: Andrej Petro (DHC Rheinland Dormagen/Nem.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (Hlohovec), Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/Maď.)
krídla: Martin Straňovský (Reale Ademare Leon/Šp.), Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Radoslav Antl (Prešov), Anton Kasagranda (Hlohovec)
spojky: Péter Szabó (Kecskeméti KSE/Maď.), Oliver Rábek, Marek Mikéci (obaja Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Ľubomír Ďuriš (Hlohovec), Ladislav Tarhai (BSV Bern Muri/Švaj.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen/Švaj­č.), Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.)

Program prípravy pred ME 2012 v Srbsku:
Veszprém (Maď.)
4. januára: Maďarsko – Slovensko (18.15)
Osijek (Chorv.)
6. januára: Švédsko – Slovensko (18.00), Chorvátsko – Irán (20.00)
7. januára: Švédsko – Irán (15.00), Slovensko – Chorvátsko (18.00)
8. januára: Irán – Slovensko (13.00), Chorvátsko – Švédsko (15.00)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM