Erik Bojničan Kultúra

Divoké 90-te roky očami Hlohovčana: Selecký predstaví svoj debut

Kriminálny biznis v drsných 90. rokoch, boj rôznych politicko-ekonomických a kriminálnych skupín, vrcholiaca divoká privatizácia, rušenie výroby a masové prepúšťanie. Práve v tejto atmosfére sa odohráva Princíp divočiny! Prijmite pozvánku hlohovskej knižnice na predstavenie knihy.

Ilustračný obrázok k článku Divoké 90-te roky očami Hlohovčana: Selecký predstaví svoj debut
Foto: Slávka Kellová

V útulných priestoroch Jazz Clubu Armstrong sa stretnú milovníci dobrej literatúry a dobrej hudby na prvom tohtoročnom podujatí hlohovskej knižnice. Na programe je totiž predstavenie Princípu divočiny – knižného debutu spisovateľa Radoslava Seleckého pôvodom z Topolčian, finalistu prestížnej súťaže Poviedka 2013 ktorý už druhý rok pôsobí v Hlohovci .

„Takmer na deň presne sme tam pred rokom predstavili reedíciu knihy Komedianti, dramatického príbehu, ktorý sa odohráva v Hlohovci v prvej štvrtine 19. storočia. Dej knihy, ktorú budeme predstavovať dnes, je tiež dramatický a tiež by sa mohol odohrávať v Hlohovci, ale rozhodne nie v 19. storočí,“ prezradila nám Helena Pekarovičová,vedúca pracovníčka hlohovskej knižnice.

„Ako hostí privítame autora knihy pána Radoslava Seleckého, zástupcov vydavateľstva TRIO Publishing, ktoré knihu vydalo – vydavateľku pani Magdalénu Fazekašovú a editora pána Jozefa Rundesa, kameramana, režiséra dokumentárnych filmov a spisovateľa Rudolfa Ferka a novinára a spisovateľa , ktorý je u nás takmer ako doma, Leopoldovčana Ivana Szaba,“ pokračuje Pekarovičová.

„Nesmiem zabudnúť na nášho hudobného hosťa Aleša Šveca. Budeme hovoriť o knihe Princíp divočiny a o divokých deväťdesiatych rokoch a tí, ktorých rozprávanie zaujme, si budú môcť na záver večera knihu kúpiť a dať si ju podpísať,“ dodala nakoniec Pekarovičová.

Predstavenie sa uskutoční v stredu 28. januára o 18:00 v Jazz Clube Armstrong.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM