Erik Bojničan Hádzaná

Derby zápas s ťažkým súperom: Naši extraligisti sú opäť na víťaznej vlne

Hádzanári Sporty Hlohovec sa predstavili na pôde susedných Topoľčian a ťažký zápas čakal aj naše ženy. Pozrite si výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Derby zápas s ťažkým súperom: Naši extraligisti sú opäť na víťaznej vlne
Zdroj: TASR

Naši extraligisti pustili z hlavy nevydarený zápas s Prešovom a nadviazali na úspechy z prvého a druhého kola nadstavby. Na zápas s nádychom derby cestovali do susedného mesta Topoľčany.

V ťažkom zápase si hráči oboch celkov nič nedarovali. Dôkazom toho je, že už v prvej minúte dostal žltú kartu hráč Sporty Miženko. Hlohovčania sa s domácimi doťahovali o každý gól, no v priebehu prvého polčasu sa podarilo Topoľčanom uniknúť až na rozdiel štyroch gólov. Rovnako skončil aj prvý polčas, kedy mužstvá odchádzali do šatní za stavu 18:14. Polčasová prestávka viac pomohla domácim Topoľčanom, ktoré zvyšovali svoje vedenie. V určitých momentoch zápasu viedli už o šesť gólov. Naši hádzanári však ukázali bojovnosť a začali rozdiel postupne sťahovať. Dve minúty pred koncom zápasu svietilo na tabuli skóre 32:32, rozhodnúť o konečnom výsledku sa teda malo až tesne pred koncom zápasu. Vo vypätom závere zachovali hráči Sporty chladný hlavu. Hlohovčania už Topoľčanom nedovolili skórovať a dvomi gólmi rozhodli o tesnom víťazstve v pomere 34:32.

Naše hádzanárky čakal v nedeľu zápas 15. kola I. Ligy žien, v ktorom privítali na domácej palubovke Nesvady. Hlohovským hráčkam zápas nevyšiel podľa predstáv a dostali sa do ťažkej situácie, keď museli doťahovať náskok súperiek. Z počiatku sa im to aj darilo a v polovici prvého polčasu bol stav vyrovnaný v pomere 8:8. Nesvady však mali svoj deň a podarilo sa im ukončiť prvý polčas s vedením o štyri góly (15:11). Druhý polčas bol na škodu pre naše hádzanárky v réžii Nesvadského celku. Zápas skončil výsledkom 31:19 v neprospech domácich hráčok.

Najbližšie čaká mužov 7.3.2015 o 18:00 piate kolo nadstavby. Na domácej palubovke sa v ňom stertnú s tímom HK Štart Nové Zámky. Ženy pocestujú na 16. kolo prvej ligy do Bánoviec.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM