Erik Bojničan Samospráva

Daňová politika mesta na tento rok: Zinkasovať chce 7,87 milióna eur, rozpočtu pomôže aj atómová elekráreň

Dane a poplatky tvoria jeden zo základných príjmov mesta. Tento rok ich chce mesto vybrať v hodnote viac než siedmich miliónov eur. Okrem bežných prímov pomôže mestu aj daň za jadrové zariadenie.

Ilustračný obrázok k článku Daňová politika mesta na tento rok: Zinkasovať chce 7,87 milióna eur, rozpočtu pomôže aj atómová elekráreň
Zdroj: TASR

Mesto Hlohovec očakáva v roku 2015 výber na daniach a poplatkoch približne na úrovni 7,87 milióna eur. Dane a poplatky tvoria, podľa schváleného rozpočtu na tento rok, jednu zo základných zložiek príjmovej časti rozpočtu mesta.

Najväčším zdrojom pre mesto Hlohovec je daň z príjmov fyzických osôb. V schválenom rozpočte na rok 2015 sú očakávania mesta na úrovni približne 5,4 milióna eur. Zdroje z dane z príjmov fyzických osôb sa každoročne zvyšujú. Pre porovnanie, mesto v roku 2012 získalo z tejto dane približne o osemstotisíc eur menej (4,59 milióna).

Dôležitým zdrojom financií sú aj daň z nehnuteľnosti, kde je očakávaný príjem 1,5 milióna eur, alebo miestny poplatok za komunálne odpady a drobné stavebné odpady (750 tisíc eur). Rozpočtu mesta pomôžu napríklad aj daň za psa, daň za ubytovanie alebo daň za jadrové zariadenie z ktorej mestu každoročne pripadá 83 357 eur.

Úpravou rozpočtu sa budú mestskí poslanci zaoberať aj na najbližšom zastupiteľstve.

Čítajte tiež: Dane nás neobídu ani v tomto roku: VEĽKÝ PREHĽAD mestských poplatkov, zliav a termínov

Foto: Ilustčané

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM