Erik Bojničan Kultúra

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Hlohovci

Ani sme sa nenazdali a máj už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Hlohovci môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Hlohovci
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

KINO: Ťažká voľba – FK URANIA 1919

Štvrtok 28. apríl o 20:00, Kino Úsmev

Slovensko 122 min, Režisér: Zuzana Piussi

Tento dokument si všíma správanie voličov, prácu marketingových expertov okolo kandidátov, sleduje prípravy na stretnutia s občanmi a diskusie. „Vychádzali sme zo svetovej štatistiky, ktorá hovorí, že sa zhoršujú pozície zastupiteľskej demokracie. Spočíva to v poklese dôvery vo volených zástupcov. Film sa zaoberá týmto fenoménom, najprv na pozadí prezidentských volieb a potom parlamentných volieb."

Klenoty trinástej komnaty – depozit 16

piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Azda už každý Hlohovčan bol raz v živote vo Vlastivednom múzeu. Isté ale je, že tieto exponáty ešte nevidel skoro nik! Viac o výstave si môžete prečítať v článku: Výnimočná výstava v Hlohovci: Múzeum otvára jednu zo svojich trinástych komnát!

Stavanie mája

Piatok 29. apríl o 14:00,Nám. sv. Michala v Hlohovci

Tradície sa v našom meste dodržia aj tento rok. Podľa starých zvykov sa máje stavali v podvečer 1. mája. V našom meste sa tento symbol jari vztýči v piatok 29. apríla o 14:00 hod. na tradičnom mieste Námestia sv. Michala. Vystúpi Detský folklórny súbor Inovček.

Tanečná zábava Nielen pre osamelých

Piatok 29. apríl o 20:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Existuje snáď niečo, čo po celom týždni padne lepšie ako poriadna tancovačka? Ak si aj vy myslíte, že nie, tak zábava, ktorá sa chystá v našom Empríku je určite tým pravým spestrením.

Slnko odhaľuje svoje tajomstvá

Piatok 29. apríl o 20:00, Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika

Program zoznamuje s najbližšou hviezdou, so základnými údajmi,až po najnovšie poznatky, vhodný pre žiakov ZŠ a širokú verejnosť. Program je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu.

Pozorovanie pre verejnosť

Piatok 29. apríl o 21:30, Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika

HaP Hlohovec vás pozýva na večerné pozorovanie oblohy ďalekohľadom refraktor180/2600.

KINO: Otcovia a dcéry

Piatok 29. apríl o 19:00, Kino Úsmev

Jack sa musí po tragickej smrti svojej manželky sám postarať o ich päťročnú dcérku Katie. Jack je slávny spisovateľ, držiteľ Pulitzerovej ceny, ktorý trpí depresiami a duševnými poruchami. Po smrti ženy zvádza boj nie len sám so sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 rokov neskôr. V dospelosti Katie žije so svojim priateľom Cameronem na Manhattane. Ich vzťah sa stretá s problémami. Amanda bojuje s vnútornými démonmi, ktorí ju prenasledujú od jej problematického detstva.

Fraštacké putovanie za vínom

Sobota 30. apríl 2016 od 12:00 do 20:00

Posledná aprílová sobota v Hlohovci bude patriť predovšetkým milovníkom dobrého vína. Chystá sa ďalší ročník populárneho putovania za vínom, počas ktorého návštevníci budú môcť na zastávkach po celom meste ochutnať najrôznejšie vína.

KINO, detské predstavenie: Uuups! Archa je fuč…

Sobota 30. apríl o 17:00, Kino Úsmev

Je koniec sveta! Blíži sa obrovská povodeň. Tvorečkovia Dejv a jeho syn Finík, dvaja malí Raťafáci, sa dostali na Noemovu archu na poslednú chvíľu za pomocou Grumpíkov Líšky a jej dcéry Ley. Keď však archa odchádza, Finík a Lea na nej omylom nie sú. Pravé dobrodružstvo tak pre nich iba začína. Pri hľadaní cesty späť na archu budú musieť spoločne premôcť nie len zlých nepriateľov, ale tiež nájsť nových kamarátov a uvedomiť si, na čom v živote skutočne záleží.

KINO: Terminátor Genisys

Sobota 30. apríl o 17:00, Kino Úsmev

Budúcnosť je temná. Súdny deň v deväťdesiatich rokoch minulého storočia zlikvidoval polovicu ľudstva a ti, ktorí prežili, sa od tejto doby snažia márne vzdorovať počítačovému systému Skynet. Najsilnejšie hnutie odporu sa sformovalo okolo Johna, ktorý pre Skynet predstavuje najväčšiu hrozbu. Problém má vyriešiť Terminátor. Je to stroj na zabíjanie tvorov s ľudskými rysmi. Skynet ho vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru skôr, než porodí svojho syna Johna. Lenže i ľudskí rebeli majú prístupu k stroju času a za Sáru pošlú vojaka Kylea, aby ju chránil pred Terminátorom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM