Erik Bojničan Kultúra

Čo môžete zažiť v Hlohovci počas jedného týždňa: Naše tipy v jednej kocke

Odštartoval ďalší májový týždeň. Ak aj vy rozmýšľate netráviť ho iba doma, ale máte v pláne aj vybehnúť von vyvetrať si hlavu, prinášame vám špeciálny prehľad. Čo zaujímavé môžete zažiť v Hlohovci počas nasledujúcich dní? Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Čo môžete zažiť v Hlohovci počas jedného týždňa: Naše tipy v jednej kocke
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Klenoty trinástej komnaty – depozit 16

pondelok – piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Azda už každý Hlohovčan bol raz v živote vo Vlastivednom múzeu. Isté ale je, že tieto exponáty ešte nevidel skoro nik! Viac o výstave si môžete prečítať v článku: Výnimočná výstava v Hlohovci: Múzeum otvára jednu zo svojich trinástych komnát!

KINO: Boj – FK URANIA 1919

Štvrtok 12. máj o 20:00, Kino Úsmev

Majster tichého napätia – režisér Tobias Lindholm predstavuje ďalšiu pôsobivú drámu, ktorá si hneď po premiérovom uvedení na festivalu v Benátkach vyslúžila mimoriadne ovácie, korunované nomináciou na Oscara za najlepší cudzojazyčný film.

KINO: Láska v oblakoch

Piatok 13. máj o 19:00, Kino Úsmev

Antonio je právnik a práve nastupuje na let z New Yorku do Paríža. Do toho istého lietadla nastupuje i Julie, ktorá letí do Paríža za svojím snúbencom. Je tomu tri roky od doby, kedy Antonio zlomil Julii srdce… A teraz sa stretávajú. Obaja sú v jednom lietadle, na susediacich sedadlách. A budú mať viac ako šesť hodín letu na to, aby si povedali všetko doposiaľ nepovedané.

ZVA 12–28 BAND

13. máj o 20:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Koncert kapely, ktorá sa svojou interpretáciou a tvorbou výrazne vymyká z typického stredoeurópskeho blues-rockového klišé. Najmä v posledných rokoch existencie kapely kulminuje ich pôvodná tvorba. Ročne kapela absolvuje 60 až 70 koncertov prevažne na klubovej a festivalovej pôde na Slovensku, v Čechách, v Poľsku, Rakúsku a v Nemecku, medzi ktorými nebude chýbať ani Hlohovec.

Deň kvetov

14. máj 8:00 – 15:00, Nám. sv. Michala v Hlohovci

Námestie sv. Michala sa už po sedemnásty krát zaplní stánkami, v ktorých bude možné obdivovať známe i netradičné kvety, dreviny a doplnky záhrad a mnoho iného. Aj tento rok nás čaká tradičný Deň kvetov.

KINO: Snehová kráľovná 2 – Detské predstavenie

Sobota 14. máj o 17:00, Kino Úsmev

Je tu pokračovanie úspešnej animovanej rozprávky Snehová kráľovná, v ktorom vašich obľúbených hrdinov čaká nová hrozba z ľadu a snehu… Gerde sa s pomocou škriatka Orma podarilo poraziť Snehovú kráľovnú a vyslobodiť bračeka Kaya. Ostatným škriatkom sa zapáčila sloboda, ktorú dovtedy nepoznali a Orm sa stal ich hrdinom a vzorom. Z ľadu a snehu však povstali nové temné sily, ktorým dokáže čeliť len po boku svojich verných priateľov.

HC Sporta – Prešov

Sobota 14. mája o 18:00, Športová hala na Zábraní, Hlohovec

Športový sviatok v Hlohovci. Sporta Hlohovec privíta na domácej palubovke vo finále extraligy úradujúceho majstra z Prešova.

Koncert

Sobota 14. mája o 20:00, Piváreň pod Smrekom

Snáď nič nepadne po celom týždni lepšie ako si posedieť s priateľmi pri dobrej hudbe slovenských kapiel. V Pivárni pod Smrekom sa predstavia kapely Kamila Veterná Trio (world-folk), Druhá edícia (folk-rock) a Už sa to rysuje (funk-rock).

Medzinárodný chodecký míting

Nedeľa 15. máj od 10:00, Zámocká záhrada

Hlohovec sa stane dejiskom Medzinárodného chodeckého mítingu. Účasťou potvrdili aj slovenskí olympionici na svojom poslednom závode pred odchodom na Olympijské hry v Rio de Janeiro, medzi ktorými nebude chýbať ani majster sveta z roku 2015 Matej Tóth.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM