Zuzana Jakubičková Kultúra

Čínska opera Kráľ opíc prichádza do Hlohovca: Vidieť ju však môžu len pozvaní

Súbor GuoGuang Opera Company sa predstaví v Empírovom divadle v Hlohovci spolu s prezentáciou ukážky klasickej čínskej opery Kráľ opíc. Pôjde o ojedinelú kultúrnu výmenu medzi Slovenskom a Taiwanom. Kvôli malej kapacite Empírového divadla bude podujatie len pre pozvaných hostí.

Ilustračný obrázok k článku Čínska opera Kráľ opíc prichádza do Hlohovca: Vidieť ju však môžu len pozvaní
Foto: Zuzana Jakubičková

Ojedinelá kultúrna výmena medzi Slovenskom a Taiwanom sa uskutoční v piatok 21.06. 2013 o 17.00 h, kedy vystúpi súbor GuoGuang Opera Company v Empírovom divadle v Hlohovci s prezentáciou ukážky klasickej čínskej opery Kráľ opíc.

Podujatie sa uskutoční pod názvom Umenie – Tradícia – Víno – Priateľstvo a súčasťou podujatia uskutočneného pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky o Hlohovci, bude prezentácia vín hlohovského vinohradníckeho regiónu s ochutnávkou domácich gastronomických špecialít.

Predstavenia sa zúčastní aj jeho excelencia vedúci Taipeiskej reprezentačnej kancelárie v Bratislave David Nan-yang Lee. Nakoľko súbor uskutočňuje v Európe dve vystúpenia (23.06. 2013 v Európskom hlavnom meste kultúry Košice a 21.06. 2013 v Hlohovci) je to významné podujatie nielen regionálneho charakteru.

„Podujatie bude prístupné iba pre pozvaných hostí. Časť z nich tvoria zástupcovia Taipeiskej kancelárie v Bratislave, časť je pozvaná Cechom hostinských, vinárov a gastronómie Hlohovec a časť hostí pozval primátor mesta Hlohovec. Vzhľadom na kapacitu Empírového divadla nemožno sprístupniť tradičné čínske umenie všetkým záujemcom,“ informovala prednostka MsÚ v Hlohovci Eva Lukáčová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM