Zuzana Jakubičková Krimi

Chlapec (6) po útoku dogy v poriadku: Má za sebou náročnú operáciu

Chlapec, ktorého v pondelok dohrýzla argentínska doga je stabilizovaný. Pes na chlapca zaútočil zatiaľ z nezistených príčin. Podľa starostu obce s dogami nikdy problémy neboli. Polícia už začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Ilustračný obrázok k článku Chlapec (6) po útoku dogy v poriadku: Má za sebou náročnú operáciu
Zdroj: Webnoviny.sk

Trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví začala polícia v prípade útoku psa na 6-ročného chlapca v obci Malženice pri Trnave. V súčasnosti podľa krajskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej prebiehajú vyšetrovacie úkony a polícia zisťuje okolnosti, za akých k útoku prišlo, ako aj mieru zavinenia.

"V pondelok 7. októbra okolo 16.45 hodiny vošiel chlapček k susedom, kde sa hral s argentínskymi dogami. Z nezistených príčin jeden pes chlapčeka pohrýzol,“ uviedla Kredatusová.

Chlapca vzápätí previezol vrtuľník záchranárov do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na bratislavských Kramároch. Podľa jej hovorkyne Dany Kamenickej je v súčasnosti stav chlapca stabilizovaný a je mimo ohrozenia života. „Chlapček podstúpil náročný operačný výkon, pri ktorom sa mu venovali dva operačné tímy,“ informovala Kamenická. Zranenia má na hlavičke i iných častiach tela.

Podľa starostu Malženíc, Miroslava Macka, sťažnosti na vlastníka, ktorý chová v rodinnom dome tri argentínske dogy, v obci doteraz neboli a neregistruje ani incident s týmito zvieratami. V Malženiciach rodina býva v lokalite novej zástavby rodinných domov podľa jeho slov asi desať rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM