Erik Bojničan Rôzne

Chcete detvákom spríjemniť leto? Hlohovská knižnica prichystala rozprávkový program

Sú tu prázdniny a mnohí rodičia premýšľajú, ako ich svojim ratolestiam spestriť. Zaujímavú možnosť ponúka knižnica v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Chcete detvákom spríjemniť leto? Hlohovská knižnica prichystala rozprávkový program
Zdroj: TASR

Knižnica v Hlohovci je pre niekoľko generácií Hlohovčanom miestom, vďaka ktorému sa môžu vydať na najrôznejšie cesty za použitia svojej fantázie. Skrátka nemusia prísť ani najmenší obyvatelia nášho mesta či okolitých obci. Pre deti si počas letných prázdnin prichystala knižnica zaujímavé Rozprávkové dopoludnia.

Čítanie v tráve

„Tento rok opäť pozývame každý štvrtok o 10.00 hod. do Zámockej záhrady pri amfiteátri všetky deti, ich rodičov, starých rodičov a všetkých milovníkov rozprávok na rozprávkové dopoludnia. Deka, voda a niečo drobné na jedenie pre deti bude vítané,“ hovorí riaditeľka knižnice Helena Pekarovičová. Ak by neprialo počasie, čítanie sa uskutoční v AXA klube.

Každý štvrtok bude čítať niekto iný. „Výber kníh sme aj tento rok robili v knižnici, tentoraz si ale väčšia časť čítajúcich vybrala na čítanie svoje obľúbené rozprávkové knihy. Interpreti budú používať metódy tvorivého čítania, takže sa v Zámockej záhrade bude možno všeličo diať,“ pokračuje H. Pekarovičová.

Zvečnené zážitky

Na záver každého Rozprávkového dopoludnia deti nakreslia kriedami na chodníky alebo fixkami na veľké hárky baliaceho papiera svoje zážitky z čítania. „Ich práce nám budú zdobiť vstupné priestory knižnice po celé prázdniny. A my veríme, že Čítanie v tráve bude aj tento rok hitom letných podujatí knižnice,“ dodala riaditeľka knižnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM