Erik Bojničan Samospráva

Čerstvá posila mesta a dôležité meno: Základnú umeleckú školu povedie nová riaditeľka

Mesto Hlohovec má novú posilu v podobe riaditeľky Základnej umeleckej školy. Koho vybrala komisia?

Ilustračný obrázok k článku Čerstvá posila mesta a dôležité meno: Základnú umeleckú školu povedie nová riaditeľka
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uvádza radnica na svojej stránke, rada školy pri Základnej umeleckej škole v Hlohovci na svojom zasadnutí dňa 26. novembra 2015 zvolila novú riaditeľku, od 1. januára 2016 túto pozíciu zaujme Oľga Pappová.

Do výberového konania na pozíciu riaditeľ ZUŠ podľa mesta prišlo 5 žiadostí, ktoré komisia všetky akceptovala. „Výberového konania sa zúčastnili štyria kandidáti, jeden z kandidátov neprišiel. Rada školy pri Základnej umeleckej školy na výberovom konaní dala uchádzačom priestor na predstavenie koncepcie rozvoja školy. Jedenásťčlenná komisia sa počtom desiatich hlasov zhodla, že najlepšou kandidátkou na pozíciu riaditeľ ZUŠ je práve Oľga Pappová,“ informuje radnica, podľa ktorej o jej zvolení rozhodla jej odborná kvalifikácia a skúsenosti.

Pappová podľa mesta vyštudovala v študijnom odbore učiteľstvo všeobecnovzde­lávacích predmetov: slovenský jazyk a literatúra – hudobná výchova na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave (1997) a aktuálne pôsobí ako odborná asistentka na Katedre školskej pedagogiky na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity.

Ako ďalej informuje mesto, je študijnou poradkyňou a gestorkou bakalárskych študijných programov, odborne sa zameriava na aplikáciu nových trendov vo vyučovaní hudobnej výchovy a okrem toho vyučuje na Základnej umeleckej škole v Šali a vedie detský divadelný súbor. Podľa radnice je tiež autorkou mnohých odborných publikácií a vo svojom koncepčnom zámere rozvoja ZUŠ v Hlohovci rozanalyzovala aktuálny stav, pomenovala silné a slabé stránky školy a predstavila svoju víziu ďalšieho smerovania.

Môže vás zaujímať:

Bude v hlohoveckom centre menej áut? Poslanci odklepli MEGA plán!

Poplatky za odpad pôjdu hore: Pozrite, koľko za ne zacvakáme po novom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM