Zuzana Jakubičková Správy

Boj o kreslo župana naberá na obrátkach: Šéfom Trnavského kraja chce byť aj J. Berényi

O kreslo predsedu Trnavského samosprávneho kraja bojuje ďalší kandidát, J. Berényi. Vo voľbách si verí na druhé kolo a jeho hlavným cieľom je riešenie problémov s nemocnicami a cestami. Kandidáta do volieb chce obsadiť aj vládny Smer-SD.

Ilustračný obrázok k článku Boj o kreslo župana naberá na obrátkach: Šéfom Trnavského kraja chce byť  aj J. Berényi
Foto: Zuzana Jakubičková

Kreslo predsedu Trnavského samosprávneho kraja láka okrem súčasného šéfa Tibora Mikuša a poslancov a exministrov Ivana Uhliarika (KDH) a Józsefa Nagya (Most-Híd) aj lídra SMK Józsefa Berényiho. V jesenných regionálnych voľbách si verí minimálne na druhé kolo.

„Cítim zázemie,“ povedal Berényi, ktorý sa pre kandidatúru rozhodol preto, aby riešil problémy na tamojšom národnostne zmiešanom území. Mieni riešiť okrem iného problémy s nemocnicami v Dunajskej Strede a Galante, ako aj problémy s cestami. Má záujem posilňovať regionálnu spoluprácu. Berényi sa neobáva, že sa bude vybíjať s Nagyom z Mostu-Híd.

Svojho kandidáta na post predsedu chce aj vládny Smer-SD. Ten o ňom zatiaľ nerozhodol. Šéfka Smeru-SD v Trnavskom kraji Renáta Zmajkovičová odmietla špekulácie, že sociálni demokrati uvažovali o podpore bývalého trnavského krajského policajného riaditeľa Bystríka Stanka či súčasného predsedu Tibora Mikuša.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM