Zuzana Jakubičková Kultúra

Blues v Harlley pube

V sobotu 10. marca sa Harlley pubom rozozvučili bluesové tóny Jany Rúžičkovej a Cross the line.

Trnavská blues-rocková skupina hrajúca prevzaté a vlastné skladby funguje od decembra 2008 v zložení: Jana Ružičková – spev Peter Novák – gitara , spev, Jano Peťkovský – bicie, Marek Selnekovič – basgitara a Marián Tinák – klávesy.

Kapela, ktorej korene siahajú až do roku 2001, má na svojom konte jednu demo nahrávku s 12-timy skladbami. Demo bolo nahraté v známom šulekovskom štúdiu. Za svoj najvačší úspech kapela považovje účinkovanie na prestížnom bluesovom festivale v Českej republike – BLUES ALIVE.

Prvé muzikantské rozpory sa prejavili odchodom bubeníka Jana Peťkovskéhp. Neskôr odchádza aj basgitarista Marek Selnekovič.

A tu sa história delí na dve časti. V jednej je kapela Blueshouse, ktorá pokračuje so speváčkou Jankou Ružičkovou aj naďalej prijatím nových členov. Neskôr sa kapela premenováva na SECOND BAND a Janka s nimi vystupuje už iba ako hosť. Druhou častou je vznik kapely TT Band. V roku 2004 Peťkovský a Selnekovič spolu s gitaristom Petrom Novákom zakladajú novú kapelu zatiaľ s ešte nejasným názvom a zároveň hľadajú speváka. Tým sa stava Miro Gaži, ktorý hrá aj doprovodnú gitaru a vzniká kapela TT BAND. V roku 2008 ale dochádza k pozvoľnému rozpadu kapely.

A cesty sa znovu spoja: Približne v decembri 2008 je obnovená spolupráca s Jankou Ružičkovou a vzniká nová skupina JANA RUŽIČKOVÁ & CROSS THE LINE, ktorú tvoria vlastne členovia TT Bandu okrem speváka Mira Gažiho. Začína sa skúšanie nového repertoáru a následne zopár koncertov.

Následne si kapela dáva pauzu z dôvodu materských povinností Janky Ružičkovej. V júni 2010 sa kapela znovu preberá a začína sa oživovanie spomienok na repertoár. Koncom augusta prichádza ešte ďalší člen na post klávesáka – Marian Tinák. Po dobrom začiatku koncertom v Pezinskej v Trnave prichádza ďalšia ,našťastie krátka pauza z dôsledku zranenia ruky nášho gitaristu, ale v novom roku 2011 už je všetko v poriadku.

foto: Jozef Lelovič

jana ruza
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM