Erik Bojničan Hádzaná

Bitka o každý centimeter ihriska: Chýbalo našim povestné športové šťastie?

Súboj hádzanárskych titánov Sporty Hlohovec a Tatrana Prešov tentokrát nepriniesol našim vytúžené víťazstvo. Chýbal kus povestného športového šťastia?

Ilustračný obrázok k článku Bitka o každý centimeter ihriska: Chýbalo našim povestné športové šťastie?
Zdroj: TASR

Tretíkrát v priebehu dvoch týždňov si Sporta merala sily s Prešovom, tentokrát v ligovej dohrávke. Po vyrovnanom prvom dejstve utiekol v jeho závere Tatran na rozdiel troch gólov a toto manko sa už zverencom trénera Liptáka až do konca stretnutia zmazať nepodarilo.

Do stretnutia vstúpili lepšie hostia z Prešova, najmä vďaka Rábekovi, ktorý sa blysol štyrmi gólmi (2:4). Dvojgólový náskok si Prešovčania držali do 12. minúty, kedy Znižoval Laho na 6:8 a prišli chvíle Sporty. Hriňák dával zo spojky na 7:8, vylúčení bol Pekár a Briatka z krídla vyrovnal – 8:8. Domáci však pokračovali v týchto chvíľach vo výbornej obrannej hre a Ďuriš s Guzym dávali na 10:8. V záverečnej päťminútovke zahodili obe mužstvá niekoľko šancí, no Tatran dokázali tie svoje aj využiť a do kabín sa odchádzalo za stavu 14:17.

Rovnako aj v druhom polčase sa obe mužstvá doťahovali, no Prešov mal po gólovo mierne navrch. Pred záverečnou päťminútovkou si zobral tréner Lipták time out, Sporta začala hrať osobnú obranu, no vyrovnať sa jej už nepodarilo. Po výsledku 25:27 sa z dvoch bodov tešili Prešovčania.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM