Erik Bojničan Správy

Atraktívny plán spojil až 5 samospráv okresu Hlohovec: Pre cyklistov sa chystá projekt za milióny!

Dve mestá a tri dediny okresu Hlohovec spojil atraktívny plán. Ten poteší najmä milovníkov jazdy na dvoch kolesách!

Ilustračný obrázok k článku Atraktívny plán spojil až 5 samospráv okresu Hlohovec: Pre cyklistov sa chystá projekt za milióny!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Pri získavaní prostriedkov pre cyklochodník spájajúci Hlohovec, Leopoldov a obce Madunice, Koplotovce a Červeník budú ich samosprávy konať spoločne. Potvrdili to starostovia svojimi podpismi pod memorandum o koordinovanom postupe pri rozvoji cyklodopravy v regióne vo štvrtok v Hlohovci.

Spolupráca by mohla zvýšiť šance zväzku dvoch miest a troch obcí na získanie financií z eurofondov. Informovala o tom hovorkyňa Hlohovca Zuzana Hrinková Sienestichová. „Predmetom memoranda je najmä úprava spoločného postupu pri príprave a podaní žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu,“ uviedla.

Celá trasa by mala mať 20 kilometrov s centrom v Hlohovci, aby uľahčila cestovanie ľudí za prácou, ale zároveň má vytvoriť aj priestor na šport a cykloturistiku. Časť má viesť po už vybudovaných úsekoch a po dvoch lávkach cez rieku Váh. Náklady na cyklochodník by mali byť do 4,5 milióna eur.

Môže vás zaujímať:

Výstavba plavárne v Hlohovci dostala zelenú: Šesťdráhový bazén, bistro aj wellness!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM