Rôzne

Arcidiecézna charita začala rozvážať potravinové balíčky: Neobíde ani Hlohovec

Trnavská arcidiecézna charita odštartovala distribúciu balíčkov potravinovej pomoci. Myslelo sa aj na okres Hlohovec.

Ilustračný obrázok k článku Arcidiecézna charita začala rozvážať potravinové balíčky: Neobíde ani Hlohovec
Zdroj: TASR

Trnavská arcidiecézna charita začala tento týždeň distribuovať balíčky potravinovej pomoci zameranej na zníženie ekonomického zaťaženia rizikových skupín nachádzajúcich sa v systéme pomoci v hmotnej núdzi. Do začiatku augusta rozvezie takmer štyri tisícky balíčkov do okresov Piešťany, Hlohovec, Dunajská Streda, Galanta, Nové Mesto nad Váhom a Trnava.

„Máme na to určené štyri tímy so štyrmi dodávkami,“ povedal riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity Miroslav Dzurech. Sociálna pomoc je uskladnená v každom okrese, odkiaľ vyrážajú autá do jednotlivých obcí, kde charita spolupracuje so starostami. V každom okrese pôsobia ešte ďalší dobrovoľníci.

„Odozva na túto pomoc je zatiaľ iba priaznivá. Nestretli sme sa s odmietnutím, ľudí to teší. Systém, ktorý teraz vyselektoval tých, ktorí pomoc naozaj potrebujú, je dobrý,“ konštatoval Dzurech. Iba výnimočne si niekto zo zoznamu po balíček na výdajné miesto nepríde. Ako posledné je naplánované na 9. augusta rozdávanie balíčkov núdznym priamo v krajskom meste Trnava.

„Chodia všetky vekové kategórie, aj starší, aj mladší,“ dodal Dzurech s tým, že ľudia si balíčky na mieste zo zvedavosti neotvárajú. „Sú podľa všetkého dobre informovaní o obsahu,“ povedal riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity. V zostávajúcich dvoch okresoch Trnavského kraja – v Skalici (381) a Senici (509) má na starosti rozdávanie potravinovej pomoci Slovenský Červený kríž.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM