Erik Bojničan Kultúra

Ako stráviť víkend? Prehľad zaujímavých podujatí pre Hlohovčanov

Ani sme sa nenazdali a je tu víkend. Ostať iba doma by bola škoda. Kam si vybehnúť v Hlohovci či okolí? Inšpirujte sa našimi tipmi na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť víkend? Prehľad zaujímavých podujatí pre Hlohovčanov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Výstava: Fraštacký tŕň

Sobota – Nedeľa od 13:00 do 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Náladu vám počas chladných dní v Hlohovci môže zlepšiť výstava prác kresleného humoru Fraštacký tŕň, ktorá bola poslancami zaradená medzi nehmotné pamätihodnosti mesta. Svoje práce do súťaže poslali karikaturisti zo všetkých kútov sveta. Môžete si tak pozrieť kresby domácich a európskych autorov ale aj karikaturistov z Austrálie, Brazílie, Argentíny, Kene či napríklad Číny.

Kino pre deti: Robinson Crusoe

Sobota 5. November o 17:00, Kino Úsmev

Na malom exotickom ostrove žije veľmi priateľský papagáj Utorok v spoločnosti svojich zvieracích priateľov, ktorý celý život sníva, že bude objavovať svet. Po strašnej búrke nájde Utorok na pláži stvorenie, ktoré nikdy nevidel – človek Robinson Crusoe.

Kino: Dvojníci

Sobota 5. November o 19:00, Kino Úsmev

Honza je svojím spôsobom sympatický podvodník, ktorý je v podsvetí cenený ako odborník na zámky, počítače, elektroniku a autá. Práve mu tečie do topánok, pretože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvôli veľkým dlhom. Ak Honza neukradne z galérie obraz Dievčatá v modrom, tak je s ním amen…

Šikovné trakovické ruky

Nedeľa 6. Novembra od 14:00 do 18:00, Kultúrny dom Trakovice

Výstava s názvom Šikvné trakovické ruky už vo svojom názve dáva tušiť, čo bude jej motívom. Na obdiv budú vystavené ručné práce súčasných Trakovičanov, ako aj ručné práce obyvateľov tejto obce z minulosti.

Sonáty pre husle a klavír

Nedeľa 6. november o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Ďalší z cyklu komorných koncertov B-dur do nášho mesta prinesie vystúpenie Martina Paľa a Ladislava Fančoviča. M. Paľo sa pravidelne sa venuje interpretácii a nahrávaniu diel slovenských skladateľov 20. storočia i súčasných slovenských skladateľov. L. Fančovič ako sólista účinkoval s poprednými domácimi a zahraničnými orchestrami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM