Erik Bojničan Šport

Akcia pre všetkých milovníkov turistiky: Obľúbený Blatový pochod už čoskoro

Vraví sa, sezóna správneho turistu nekončí nikdy. Ak s tým súhlasíte aj vy, môžete si vyskúšať tradičný Blatový pochod. Pozrite si dôležité info.

Ilustračný obrázok k článku Akcia pre všetkých milovníkov turistiky: Obľúbený Blatový pochod už čoskoro
21
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec

Počasie už síce pripomína viac zimu ako jeseň, no ak máte chuť spraviť si prechádzku po prírode, máte výbornú možnosť. Blatový pochod oslavuje už svoje 38. narodeniny a stále sa teší priazni nadšencov pohybu na čerstvom vzduchu. Už v sobotu 19. novembra si môžete vychutnať pohľad na Považský Inovec, ktorý je aj v tomto ročnom období krásnym miestom. Stačí teplé oblečenie, vhodná obuv, poprípade niečo na zahriatie a vydarenému dňu nič nebráni.

Blatový pochod 2016 (38. ročník)

Trasa:
35 km/745 m: Piešťany – Havran – Humništia – Svrbická plešina – Holý vrch – Ovčia skala – Studená dolina – Hlohovec, Soroš – Hlohovec, Jašter
Štart:
Piešťany, Reštaurácia U Vrabca, pri železničnej stanici, 07:00 – 09:00 hod
Cieľ:
Hlohovec, Viecha Jašter na Starej hore, do 17:00 hod

Alternatívne je možné dopraviť sa autobusom aj z Piešťan do sedla Havran a absolvovať skrátenú trasu Havran – Jašter. V takom prípade je štartovná registrácia na kontrole v Hostinci Havran.

Zdroj: KST Hlohovec

Celá trasa vedie po turisticky značených chodníkoch. Iba pred cieľom Jašter sa za kolovou značkou Hlohovec, Soroš (na štátnej ceste č.514) odbočí z červenej turistickej trase a pokračuje sa cca 1km po štátnej ceste č.514 a 507 až ku vieche Jašter.

Alternatívne je možné odbočiť z červenej turistickej trasy už na kopci, nad Sorošom, chodníkom vpravo do borovicového lesa a cez tento les sa chodníkom dostať až do spustnutého vinohradu nad viechou Jašter. Z vinohradu je možné prejsť chodníkom cez pole až do Viechy Jašter. Táto alternatívna trasa je vyznačená červeno-bielymi fáborkami a býva využívaná aj pri turistických akciách Pochod FOFR a Pochod mikroregiónom Poniklec.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z ostatnej veľkej turistickej akcie – Jesenného pochodu HP.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Fotogaléria: Jesenný Pochod HP prilákal stovky turistov
21
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM