Zuzana Jakubičková Rôzne

10. ročník pochodu Fornoseg - Frašták osvietilo slniečko a necelá stovka turistov

Turistický pochod Fornoseg - Frašták má za sebou už desiaty ročník. Pochod začína tradične v Tepličkách a končí v reštaurácii Jašter v Hlohovci. Tento rok sa pochodu zúčastnilo viac než 90 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku 10. ročník pochodu Fornoseg - Frašták osvietilo slniečko a necelá stovka turistov
Zdroj: Dnes24.sk

Pochodu sa zúčastnilo podľa prezenčnej listiny 91 turistov všetkých vekových kategórii. Štart a prezentácia s malým občerstvením, čokoládou a už tradičnými odznakmi pochodu bol pri obecnom úrade v Tepličkách.

Prítomných privítal starosta obce Miroslav Veľký. I napriek dlhotrvajúcej zime a daždivých či snehových výkyvov tejto jari dnes na pochod vyšlo slniečko. „Zmenili sme trasu aby sme nemuseli ísť po oráčine a strmom svahu pri Sedliskách. Dbali sme na bezpečnosť turistov“ povedal starosta obce Tepličky Miroslav Veľký.

Trasa viedla smerom na červenú značku a odtiaľ prakticky cez borinu a vinohrad na dvor viechy Jašter. Prešli sme 9, 77 km. Vo vieche Jašter nás pohostili kapustnicou ktorú sponzoroval majiteľ pán Pavol Tutura.

Celý pochod bol pod záštitou obce Tepličky. „Ďakujeme všetkým, ktorí na pochod prišli a ako sami potvrdili, najviac ich prekvapila nová trasa (Kertész J) a asi aj vymodlené počasie“, dokončil starosta.

Pochod Fornoseg - Frašták
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM